Wednesday, December 17, 2014

FUTSAL 2014/2015

foto sekadar hiasan tiada berkenaan yang hidup atau yang dah kahwin


DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI

Disember telah tiba, tahun 2014 sudah sampai ke penghujungnyee, manakala tahun 2015 bakal tiba. Tepat pada 5/1/2015 genap la umur Puteri Sakina Al-Ackles yang ke 22. Namun bukan ini ceritanye...Hujan rintik-rintik diselangi dengan salji mula membasahi bumi Peter yang berada nun jauh dibarat Russia bagaikan air mata kanak-kanak yang menangis kedukaan. Tap..tap..tap bunyi beduk kedengaran  dengan kuatnya, semua pelajar berkumpul kerana ingin tahu apakan tujuan beduk dimainkan , tiba-tiba datang seorang wakil MESSP menyatakan bahawa pertandingan futsal 5 sebelah akan diadakan pada 13/12/2014. Riak para pelajar memaparkan seribu persoalan, ada yang kebingungan, ade yang bergembira, dan ada yang berduka. Tapi bagi sesetengah pelajar, waktu inilah waktu yang sesuai untuk menunjukkan keupayaan dan bakat mereka yang kian lama terpendam. Antara bakat baru yg berjaya dicungkil daripada pertandingan ini adalah seperti Azim The Destroyer a.k.a Check a Bang/Boom yg berjaya membantu team Fateh merangkul kejuaraan kali iniSeramai 20 orang pelajar yang berani dan telah mengambil bahagian dalam pertandingan ini. Mereka telah dibahagikan kepada 4 pasukan, Team Fateh, Team Hakan, Team Katsura Kotaro, Team The Crew. Rules and regulation berdasarkan standard fifa futsal. 

STATIK PASUKAN

PASUKAN FATEH (****)                                              TEAM HAKAN (***.5)

IKHWAN     ( 80 )                                                                AZRAI                   ( 75 )
AJ                 ( 70 )                                                                LOKMAN              ( 65 )
YEN             ( 55 )                                                             EIZAZIRFAN         ( 60 )
MATMIN    ( 55 )                                                              KASH                      ( 50 )
AZIM          (MATH ERROR)                                           FERQ                      ( 45 ) *paling hina

TEAM KATSURA (****)                                               THE CREW  (***.5)

SALMAN     ( 70 )                                                                AIMAN                    ( 75 )
AYEH           ( 70 )                                                                FARID                      ( 70 )
HAKIM         ( 65 )                                                            AMMAR                   (25TAHUN)
AJI                ( 60 )                                                                NAEM                       ( 70 )
DRAGON     ( 55 )                                                            ZARA                         (BREAKDANCE)

*( ) Rating player based on FIFA15

 Azrai cuba meng 'Ole' Matmin

Setelah beribu-ribu titik peluh didermakan diatas gelangggang, akhirnye Pasukan Fateh dan Team Hakan berjaya melangkah ke final. Perlawanan final begitu rancak dan sengit. Kedua-dua pasukan seri tanpa jaringan dan perlawanan terpaksa diteruskan dengan penentuan penalti dan pasukan Fateh berjaya mengalahkan Team Hakan. Kejayaan Pasukan Fateh adalah disebabkan kebijaksanaan taktital ketua pasukan, Ikhwan. Ikhwan berjaya mencederakan dua pemain utama Team Hakan. Hal ini sekaligus mengganggu corak permainan "tika taka" pasukan Hakan. Referee kelihatan berat sebelah kerana hanya memandang kesalahan Ikhwan dengan sebelah mata. Bagi Team Hakan peristiwa ini diibaratkan suda jatuh ditimpa tangga. Ini menyebabkan Team Hakan tempang dan tewas.  

Ikhwan mencari bola yg hilang(tgok mata dia). (AJ tengah menari)

Beberapa insiden yang tragik dan sadis juga telah mencemarkan pertandingan ini. Player Eizaz Irfan didakwa menghentak kepala Dragon ke dinding. Apapun angin tidak akan bergoyang jika tiada pokok yang bertiup.  Insiden lain seperti terjahan keras pertahanan Team Hakan terhadap AJ telah menyebabkan rusuhan dikalangan penyokong kedua-dua pasukan.

HADIAH UNTUK PARA PEMENANG 

PASUKAN FATEH JUARA

TEAM HAKAN NAIB JUARA

KETIGA

PEMAIN TERBAIK KEJOHANAN

SAGUHATI KERANA BERANI MENCUBA

Ribuan terima kasih kepada penaja utama pertandingan futsal 5 sebelah kali ini, Карусель dan Окей diatas sumbangan hamper yang bernilai lebih drpd 1000 ruble kepada para pemenang. Terima kasih juga kepada Nike yang sponsor kasut limited edition "CR7 Nike Mercurial Superfly 4" kepada pemain terbaik kejohanan. Menurut sumber yang hanya mahu digelar sebagai Sealbit (nama sebenar), hanya terdapat 5 pasang sahaja kasut ini di dunia.

MAJULAH SUKAN UNTUK MESSP.

No comments:

Post a Comment