Sunday, June 9, 2013

Bowling KUSP 2013



Pada 8 June 2013 yang lalu Kelab Umno Saint Petersburg (KUSP) telah mengadakan event 'One hour of Bowling' . Bertempat di Hypermarket Kontinent , Prospekt Marshala Kazakova. Seramai 40 orang penyokong KUSP telah turun padang bagi menyatakan soladiriti mereka.

Di ruangan cyber terdapat beberapa komen sebelum aktiviti ini berlangsung. Seorang user di Facebook bernama Fuzail Daim berkata "Apesal main 1 jam aje , tak puas la bagi orang pro macam aku" . Bagaimana pun ketika aktiviti berlangsung ternyata dia tidak pro kerana tiada satu strike pun berjaya di buat. Lane yang disertainya bersama dua lagi peserta Al-Wafi dan Shafik Azhar telah dilabel sebagai lane hambar . Point mereka sepanjang aktiviti tidak pernah mencecah 100.

Program bowling yang dijadualkan pada jam 11 itu turut disertai kontroversi apabila penganjur utama iaitu presiden KUSP sendiri datang lambat dan tidak menepati masa. Presiden KUSP , Nasrul Azhim telah di 'boo' oleh ahli KUSP yang telah 40 minit menunggu. Nasrul kemudian telah meminta maaf secara terbuka di ruangan Facebook , namun tulisannya yang mengaku comel mengundang lebih banyak kemarahan.

Antara kontroversi lain adalah mesyuarat KUSP yang diadakan di Coffee House selepas bowling. Perkara ini telah dibidas oleh bekas bendahari MESSP yang pernah dituduh saving. Dalam akaun twitter rasminya @azri(official) quote " Dulu kami meeting di bilik Wafi sahaja sambil makan biskut dan minum teh bancuh sendiri , sedap je diorang ni meeting di Coffee House".



Para peserta telah di jamu oleh air mineral dan jus oren sepanjang program. Tiada sebarang makanan disediakan. Tinjauan wartawan @messpmedia  mendapati rata-rata peserta berpuas hati dengan program kali ini.

"Saya kalah dengan Fathi pada game pertama , game kedua saya hampir menang tapi masa habis. Sungguh kecewa" kata Salman Zaluwi seorang pemain amartur.

"Kitew rasa best sangat main bowling ni. Seronok boleh kalahkan kakak-kakak.Hihihi. Terima kasih KUSP" komen Nor Amira.

"Rambut yang buruk tidak menghalang saya untuk bermain bowling. Saya berjaya buktikan orang yang bermbut huduh boleh mendapat strike" tegas Fakhruddin Rahim.

Begitulah sedikit sebanyak reaksi para peserta pada kali ini. Di harap KUSP dapat terus menyumbang kepada komuniti dengan pelbagai lagi aktiviti pada masa hadapan. Takkan KUSP hilang di dunia. Salam 1KUSP.

Hidop hidop!

1 comment: