Wednesday, April 10, 2013

Kesimpulan Vesna Na Lotsmanskoi


Gwiyomi?

Tahun ini pasukan Inostranet (Warga Asing)  menampilkan kejutan apabila menghantar wakil untuk acara terulung di SMTU. Mereka terdiri daripada Malaysia dan Vietnam. Malaysia diketuai oleh saudara Rauf dan  Vietnam diketuai oleh Abang Thai. Antara acara-acara yang dipertandigkan ialah Prahodka (Berjalan) , lukisan pasir hanya menggunakan tangan , literature, 'So? Do you think you can dance' , poster, dah tidak lain tidak bukan acara paling di tunggu para peminat vocal bukan sekadar rupa.

Pasukan Inostranet berhempas pulas memulakan latihan mereka seawal yang mungkin kerana mereka cuba untuk menjadi juara. Yang paling menarik adalah kesemua ahli usrah GG yang diketuai oleh saudara Matyi mengambil bahagian kerana mereka semua ingin melancong ke Europe memandangkan bajet usrah GG agak kecil utk melancong bersama. Pelbagai usaha yang telah ditunjukkan seperti latihan shuffle didalam tandas, pergerakan kaki sambil tidur, penghayatan lirik yang mendalam, tarian naga yang penuh emosi dan tenaga, tarian tamil yang cukup menghayat hati dan sebagai nya.

Ammar tangan nasheed

Namun pasukan Inostranet hanya mampu meraih tempat ke-4. Namun begitu ketua kontijen saudara Rauff berpuas hati walaupun sedikit kesedihan mengingati faktor-faktor atau punca-punca kekalahan team Inostranet.


Punca-punca kekalahan Inostranet dapat dilihat apabila key player pasukan Inostranet Eizaz membuat beberapa kesilapan ketika acara Prakhodka berlangsung. Muka Brother Eizaz dilihat begitu nervous apabila hendak melakukan tarian shuffle dan berdiri agak belakang ketika lagu 'All Rise' didendang kan. Factor kedua adalah pelajar tahun satu yang hanya mahu dikenali sebagai Farid terlupa lirik ketika mendendang lagu perang Russia. Apabila pihak kami mewawancara saudara Farid, beliau menyatakan bahawa beliau terlalu gemuruh kerana guru Ruski (Cikgu bahasa Russia) beliau Puan Vera melihat persembahan nyanyiannya.

Lagu lupa lirik

Namun begitu saudara Farid memperbaiki kesilapannya dan melakukan comeback degan Joget Tamil yang begitu mantap sekali. Joget Tamil kali ini dilatih sendiri oleh Cikgu Tarian Tamil dibawa khas dari perkampungan yang dikenali dengan nama Kosh. Factor ke 3 adalah kesilapan saudara Wan (20) ketika tarian Gangnam Style. Beliau seolah mengelamun sebentar ketika tarian Gangnam Style dijogetkan. Kesilapan beliau dapat dikesan meskipun jika anda melihat persembahan dari jarak 1 kilometer.

Tamil Night

Tarian Naga juga mengalami beberapa masalah, apabila salah seorang pekerja tetap penari naga professional Amir Rahimi tergelincir apabila melakukan tarian shuffle.

All rise

 Akhir kata sekali tahniah diucapkanp kepada Pasukan Inostranet kerana mmpu memberi saingan yang hebat kepada falkuti-fakulti yang lain. Setinggi tahniah juga diucapkan saudara Azrai Ariffin dan saudara Khalis Yunus  kerana banyak mmbantu menjayakan program ini .


1 comment:

  1. Playlist for the event.enjoy !

    http://www.youtube.com/watch?v=QriZ3BFJ2iQ&list=PLXJio52SyfPZJXlVBB_VjsXZqIi3TQAaY

    ReplyDelete