Tuesday, December 4, 2012

Mari turun beri sokongan


Esok (5 Disember 2012) akan berlangsung Annual Spartakiada Futsal bagi season 2012/2013. Pertandingan kali ini menampilkan 'contender' baru iaitu pasukan dari India. Namun kerana pasukan India tidak mempunyai jumlah pemain mencukupi , pelajar Malaysia yang ada iras-iras India akan menyertai parukan India.

Sedikit sejarah tournament ini :

1) Bermula buat kali pertama pada tahun 2009 . Johan adalah pasukan dari Myanmar. Pasukan Malaysia mendapat tempat ke-2.
2) Season 2010/2011 menyaksikan kebangkitan pasukan Vietnam menjadi johan. Pasukan Malaysia mendapat tempat ke-2.
3) Season 2011/2012 menyaksikan pertandingan kontroversial. Pasukan Malaysia nyaris menang. Namun atas sebab lack of discipline (Player datang lambat) , pasukan dari China membuat kejutan dengan menjadi johan. Menyaksikan Malaysia jatuh kepada naib johan berkongsi mata dengan Myanmar dan China.

Pada tahun ini pasukan Malaysia di wakili : Syamil Yusoff (Captain) , Syamim Shukri , Shukram Yakub , Farizul Firdaus , Amir Rahimi , Ikhwan Ashraf , Azrai Arifin dan Syed Ahmad Fathi.

Manakala pasukan India menyaksikan pemain import yang begitu skilful : Salman Zaluwi (Captain) , Hariz Hilmi , Daim Fuzail , Afiq Jalil , Eizaz Irfan , Abdul Hakim dan Naem Naser.

Perlawanan akan diadakan pada jam 3 petang di Ulianka Main Arena . Penyokong diharap dapat datang beramai-ramai membawa vuvuzela, sepanduk dan bendera Malaysia untuk memberi sokongan kepada pasukan Malaysia. Selamat berentap diucapkan. Mainlah dengan penuh semangat , fair play dan tutup aurat. Fighting!

No comments:

Post a Comment